VEILEDNING I PROSJEKTLEDELSE

HVORDAN LÆRER DU BEST?

Du kan lære mye av bøker, filmer og kurs. Likevel vil de fleste oppleve at for å virkelig kunne noe, så må du gjøre det i praksis. Og ute i virkelighetens prosjekter vil du mest sannsynligvis oppdage at ikke alt passer inn i prosjektteorien.

På alle mine kurs i prosjektledelse – siden 1998 – så har fokuset vært: Hvordan kan vi gjøre dette i praksis?

«Joda, teorien høres veldig fornuftig ut, men akkurat hos oss er situasjonen at….» Fyll inn det som passer for deg.

Prosjekter er spesielle, per definisjon. Det vil alltid være noe hos dere som er annerledes. Utfordringen er å finne en god tilpasning, slik at man får gjennomført de beste prosjektene.

SAMTALER OM PROSJEKTLEDELSE

Hvis du er heldig, så har du folk i egen organisasjon som har tid – og kompetanse – til å sparre med deg om relevante problemstilllinger du opplever i prosjektarbeidet.

Den største fordelen med å snakke med folk i egen organisasjon er at du slipper å forklare hvordan det er hos dere. De skjønner hva du snakker om. Men de folka finnes kanskje ikke. Eller har ikke tid. (Flinke folk er ofte allerede snappet opp).

Den største ulempen er uansett at de ofte allerede er «inne i din boks». Noen ganger trenger du å snakke med noen utenfor egen organisasjon. Noen som kan hjelpe deg å løfte blikket, se det store bildet, og løsrive deg fra de rammebetingelsene du tror gjelder for deg.

DET ER DEILIG AT VERDEN ER BLITT MER DIGITAL, IKKE SANT?

Jeg har jobbet digitalt siden 2017, og da koronaen traff arbeidslivet ble det så mye lettere å nå ut! Vi har fått et annet perspektiv på fordelene ved digitale møter. Ulempene også, selvfølgelig. Men i 1-1 samtaler blir ulempene få. Fleksibiliteten og effektiviteten trumfer alt. Vi kan fokusere maksimalt på dine utfordringer og få maksimal tilpasning til hva du trenger akkurat nå.

HVILKEN PROSJEKTSERTIFISERING SKAL DU TA?

Hvilken verdi har prosjektsertifiseringene? Hvor relevante er de faglig sett? Gir de deg fordeler i teoretisk kompetanse, eller gjør de deg til en bedre prosjektleder?

Jeg kan veilede deg i jungelen av relevant fagstoff og sertifiseringer – slik at du slipper å bruke tid og penger på noe som ikke passer for deg.

EN LITEN AVKLARING TIL SLUTT:

Dette er ikke coaching, dette er veiledning. En coach stiller spørsmål, men har ikke svarene. Jeg stiller også spørsmål, men jeg vet også hva som er riktig i ulike situasjoner. En tidligere kunde sa følgende: «Det er så flott at du kan gi oss konkrete svar, ikke bare spille ballen tilbake og spørre hva vi synes.»