GRATISKURS I PRINCE2

VURDERER DU EN PRINCE2 SERTIFISERING?

Uansett om du skal ta Foundation, Practitioner eller Agile, så må du ha oversikt over 7-erne: Principles, Themes & Processes.  

Her får du et gratiskurs som hjelper deg med akkurat det: 

PROSESSER OG FASER FORVIRRER

Denne filmen laget jeg etter en aktiv workshop hos en kunde, hvor utfordringen for deltakerne plundret med sammenhengene mellom ordinære prosjektfaser – som man er vant med fra før – og prosessene i PRINCE2.

For umiddelbart, når du ser på prosesskartet i PRINCE2 Manualen, så kan de se ut til at prosessene følger en tidslinje.

BONUSVIDEO

POENGET MED PROSESSENE I PRINCE2

Tenk på prosessene som sjekklister som skal gjøres i forbindelse med de ulike milepælene man jobber mot.

Alle faseovergangene – Managing Stage Boundary- kan tenkes på som oppnådde milepæler som skal løftes til prosjektstyret for godkjenning, før man starter neste fase. For hver fase på tidslinjen går mang gjennom de relevante prosessene som beskriver nødvendig prosjektarbeid.

Bildet i bakgrunnen tok jeg da jeg satt i innspurten for eksamen for å bli godkjent som Approved PRINCE2 Instructor i 2015

HVORDAN FORSTÅ PRINCE 2?

HVORFOR BRUKER MAN PRINCE 2?

PRINCE 2 er kanskje verdens mest anerkjente prosjektmetodikk. Den gir et rammeverk som kan tilpasses alle typer prosjekter, uansett størrelse, uansett om de er i privat eller offentlig virksomhet, uansett hvor lenge de varer.

SERTIFISERINGER

De klassiske sertifiseringene er PRINCE2 Foundation og PRINCE2 Practitioner. Nå i det siste har det også blitt mulig å sertifisere se til PRINCE2 Agile. Dette er en tilnærming som skal møte behovet for en mer smidig tilnærming til prosjektgjennomføring. 

HVORDAN KAN JEG HJELPE DEG?

Etter å ha sertifisert mange hundre prosjektledere til Foundation og Practitioner, er fokuset mitt å hjelpe deg å forstå. Jeg så nemlig at veldig mange besto sertifiseringseksamen – men de klarte ikke å ta det i bruk! Du vil ha noe mer enn et stempel i panna, ikke sant? Derfor setter jeg inn støtet på to steder: 

Det viktigste du må forstå som prosjektleder

Det er stor forskjell på å ta en sertifisering, og  å faktisk være en god prosjektleder. Mange av mine kursdeltakere var erfarne prosjektledere, de hadde grunnforståelsen inne – og jobben var mest å bli kjent med terminologien og de PRINCE2 spesifikke modellene. 

De som derimot ikke hadde så mye prosjekterfaring syntes ofte at eksamen var vanskelig, og ikke minst: Det var vanskelig å komme gjennom boka – fordi man ikke hadde så mange knagger å henge kunnskapen på.

Jo mer du forstå av rammeverket for prosjekt, jo lettere blir det å forstå – og å bruke – PRINCE2 i praksis.

Det viktigste du må forstå som prosjekteier og virksomhetsleder

Om PRINCE2 da, vel å merke ?  

Mange virksomheter har tatt i bruk PRINCE2 fordi det er en metode som har ord på seg å føre til gode prosjektgjennomføringer og mulighet for gevinstrealisering.

Men det forutsetter at ledelsen og prosjektstyret er dedikert, at de er tidlig på banen, og at de har jobbet frem et godt Business Case med godt definerte gevinster. Det er en stor jobb, men hvis den utsettes….da blir ikke et PRINCE2 prosjekt mer vellykket enn noe annet.